Ministern invigde Depå Falköping!

Tåget rullade sakta in i den stora servicehallen, med infrastrukturministern Catharina Elmsäter-Svärd vid spakarna. Det blev en mycket effektfull invigning av Depå Falköping när tåget klippte det blågula bandet!
 
 
 
Invigningen av BS Verkstäders nya servicehall måndagen den 15 april skedde med pompa och ståt inför cirka 300 inbjudna gäster. Bland gratulanterna fanns representanter från Trafikverket, SJ, Västtrafik, EuroMaint Rail, Stora Enso, Södra skogsägarna, Falköpings kommun, Skövde kommun, Hjo kommun samt lokala företagare.

Imponerande satsning


Infrastrukturministern Catharina Elmsäter-Svärd (M) höll ett kort invigningstal. Bland annat imponerades hon av modet och handlingskraften i Falköping. Ministern gratulerade till Depå Falköping och önskade alla parter lycka till. Övriga talare var också mycket nöjda och imponerade av samarbetet och Depå Falköping.

Snabba beslut


Fritiof Schiller är VD för BS Verkstäder AB, som för närvarande sysselsätter 45 personer inom bland annat järnväg, legotillverkning och hydraulik. Han är mycket nöjd med den nya servicehallen som ger BS en stabil bas och möjlighet till utveckling och nya kontakter.
– Jag är också mycket nöjd med hur alla samarbetspartners gjort sitt yttersta för att hallen ska bli färdig, och hur alla varit inställda på att problemen, som uppstått på vägen, ska lösas. Bland annat har Falköpings kommun hanterat alla tillstånd väldigt professionellt och snabbt.

Historisk dag för Falköping


Kommunstyrelsens ordförande Ulf Eriksson gratulerade med en stor tavla som visade ett svartvitt fotografi av lokstallarna från tidigt 1900-tal.
– Ingen kunde för 20 år sedan tro att det skulle bli ny verksamhet här igen. Den här privata satsningen är mycket glädjande och visar att vi återigen stärker Falköping som järnvägsort.

Tågtur till Marjarp


Drygt 150 gäster deltog även i en tågtur till Marjarp, ett 70 hektar stort logistikområde, med ett stopp vid kombiterminalen på Brogärdet för kort information av terminaloperatörerna. Utvecklingschefen Leif Bigsten informerade om kommunens långsiktiga satsning på logistik och verksamheten inom Skaraborg Logistic Center som fortsätter att utvecklas med ytterligare en kombiterminal.

Depå Falköping


BS Verkstäder AB har byggt Depå Falköping intill sina nuvarande lokaler på lokstallsområdet. Den nya servicehallen är 30 x 90 m och rymmer tre järnvägsspår. EuroMaint Rail hyr lokalerna och fem anställda kommer att reparera och serva ett tågset/dygn, bland annat Västtrafiks nya persontåg X61.

Se Radio Falköpings film från invigningenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Aktuellt

Se alla nyheter

Skaraborg Logistic Center | Falköpings kommun, 52 181 Falköping | leif.bigsten@falkoping.se