Skotska politiker besökte Falköping

politiker från det skotska parlamentet har besökt Falköping. Syftet med besöket var att studera kommunens satsning på Skaraborg Logistic Center

 

 
 


 

 
 

Karola Svensson med skotska gäster

 
 

- Det är imponerande att se hur denna logistiksatsning växt fram och hur kommunen samverkar med näringslivet, säger Jim Eadie som är politisk ordförande i kommittén för infrastruktur och investeringar.

Skaraborg Logistic Center är ett konceptnamn för alla satsningar som sker inom logistikområdet i Falköping. Det är nutidens höga krav på snabba och miljövänliga transporter som ligger bakom kommunens strategiska satsning på konceptet Skaraborg Logistic Center. Målet är att bli den logistiska länken mellan näringslivet i Skaraborg och övriga världen.

Visades runt

Karola Svensson, kommunstyrelsens vice ordförande, Leif Bigsten, kommunens chef för infrastruktur och logistik samt professor Rickard Bergqvist från Göteborgs Universitet visade runt de skotska parlamentsledamöterna på Skaraborg Logistic Center idag.

- Det är mycket glädjande för oss i Falköping att Skaraborg Logistic Center nu åter drar till sig internationellt intresse, säger Leif Bigsten som leder arbetet med Skaraborg Logistic Center.

Internationellt utbyte viktigt

Parlamentsledamöterna Jim Eadie och Mike MacKenzie som besökte Falköping idag representerar Scottish National Party. Partiet har efter det senaste valet egen majoritet i det skotska parlamentet med 69 mandat och är det största partiet som förespråkar skotsk självständighet.

- Internationellt utbyte och samverkan är alltid viktigt och lärorikt och i Skottland finns ett stort intresse för Skandinavien och nu även för logistiksatsningen i här i Falköping, konstaterar kommunstyrelsens vice ordförande Karola Svensson.

Aktuellt

Se alla nyheter

Skaraborg Logistic Center | Falköpings kommun, 52 181 Falköping | leif.bigsten@falkoping.se